HİSSE'NİZE İYİLİK DÜŞSÜN

Vakfımız ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde  gerçekleşen, Gıda Bankacılığı kapsamında Sosyal Marketten düzenli olarak yardım alan ihtiyaç sahiplerinin sofralarına et girmesi için Kurban Bayramlarında kurban bağış kampanyası düzenlemektedir. Kampanya ilk olarak  “Hisse” nize iyilik düşsün adıyla başlamıştır. Her yıl değişen konsept ve sloganlarla devam etmektedir.

Kurban Bağış Kampanyası,  bayram öncesi başlayan çalışmalarda kurban kesim ve satış merkezlerine açılan sabit stantlarla ve 10’ un üzerinde değişken noktada açılan stantlarla tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapılarak başlıyor.

Kurban bağışlarını toplayan olan Sosyal Market Vakfı bağışçılardan aldığı vekaletle, küçük baş kurban veya büyükbaş kurban hisselerinin kesimlerin yapılmasını sağlıyor.  Kurban bayramın 2. Günü gerçekleştirilen kesimlerde vekaletler alınırken bağışçılardan alınmış iletişim bilgileriyle kurbanlarının kesildiğine dair bağışçılara sms ile bilgi veriliyor.

Kurbanlar ise parçalandıktan sonra paketlenecek, kemiksiz et ve kemikli et şeklinde 1’ er kiloluk ambalajlarda vakumlanarak -18 soğuk hava depolarında dondurulup muhafaza edilir hale getiriliyor.  Dondurulmuş kurban bağışları; Sosyal Marketin sitemine girilip, marketteki buzdolabı raflarında yerini alıyor ve yıl boyunca yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçları karşılıyor.  Bağışçılar ise kurban bağışlarının,  kimlere ulaştığı ile ilgili kendilerine gönderilen raporlarla her ay bilgilendiriliyor.

Kurban bayramı boyunca açık olan Sosyal Marketten ihtiyaç sahipleri alış verişlerini yapabiliyor. Bayram boyunca kesim, tartı ve paketleme işlerinde tüm personel görev alıyor.