Gönüllü Çalışma Alanları

TANITIM GÖNÜLLÜLERİ

Sosyal Market Vakfı Gönül Dostları

Sosyal Market Vakfını Tanıtmak Yapılan Yardım Çalışmaları hakkında  topluma bilgi vermek bu kapsamda farkındalığı oluşturmak amacıyla gerek vatandaşlar gerekse sivil toplum örgütlerince Sosyal Markete ziyaret programları düzenleyerek toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmaya gayret  gösterir. Bu kapsamda hane ziyaretleri, Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri, Sosyal Markete gezi programları organize eder.

LOJİSDİK VE Sosyal Market HİZMET GÖNÜLLÜLERİ

Zamanının elverdiği ölçüde, planlı olarak merkezin programı dahilinde Sosyal Market ve Lojisdik Destek Merkezine gelen yardımların ayrıştırılması, dezenfekte edilmesi, ütülenmesi, tamir gerektiren ürünlerin tamir edilmesi, barkodlanması, dikiş bilenler için kumaşların kesimi yapıldıktan sonra dikiminin yapılması ve sosyal marketten alışveriş yapan ihtiyaç sahiplerine eşlik ederek  destek olunması çalışmalarında görev alır.

MEDYA GÖNÜLLÜLERİ

Sosyal Market Vakfımızın toplumda farkındalığı oluşturmak Gıda Bankacılığı kapsamında Sosyal Market organizasyonu hakkında toplumun bilgi sahibi olması amacıyla Sosyal Marketin yazılı ve görsel medyada gerektiği kadar yer almasını sağlar. Yapılan çalışmalar konusunda her mecrada ve günümüzde hızlı iletişim kanallarından birisi olan sosyal medyada da Vakfımızın ve çalışmalarının yer almasını sağlar ve olumlu yönde paylaşımlarda bulunur. Sosyal medyanın aktif kullanılmasına destek olur. Bunun yanında Vakfımızın reklam, tanıtım ve proje çalışmaları kapsamında kreatif ve tasarım çalışmaları yapar, bu çalışmalar konusunda fikir desteği sağlar.